Menu

Heinäkuun taiteilija Kalevi Korsu

Kuvataiteilija Kalevi Korsu, syntynyt Paavolassa 1946 ja poistunut luotamme Hangossa 4.2.2016

Kalevi Korsu taiteili lapsesta asti. Ensimmäinen sysäys taiteen tekemiseen tapahtui kansakoulun 2. luokalla, kun opettaja halusi ostaa hänen tekemänsä vesivärityön.

Sen jälkeen hän on aina tehnyt taidetta niissä puitteissa, kun monet muut tekemiseen tahot ovat antaneet siihen mahdollisuuden. Lyijykynä, vesi-, öljyvärit, sekatekniikat, valokuvat ja savityöt. Hallitsevin osuus on kuitenkin ollut puulla, materiaalina aina elävä, lämmittää polttamattakin. Puusta on syntynyt lukuisia reliefejä, veistoksia ja kodin käyttöesineitä. Innoittajina taiteeseen ovat olleet Ahti Levonen ja Kain Tapper. Puu toimii töissä muotoina ja pintoina, väriä saaneena tai luonnon värinä.

Puu materiaalina on antanut taiteilijalle pohdinnan aihetta. Puiden alla voimme miettiä ikuisia totuuksia, niitä samoja joita tuhansia vuosia sitten ihmiset miettivät plataanipuiden alla. Suurin miettimisen aiheista on ollut onnellisuus, mitä se sitten onkaan? Yksi vastaus on huolenpidon kautta saavutettu onnellisuus; tunne, jota kukaan ei voi meiltä pois ottaa.

Pohtimisen tuloksena on syntynyt aforismeja ja runokokoelmia, joiden kautta hän jakaa kokemuksia kanssaihmisille. Kokemus antaa mahdollisuuden täydenpään elämään, kokemukset ovat elämän ” siemeniä “. Niistä parhaimmillaan kasvaa puutarha, jossa ihminen elää pohtien tietoisuuttaan; varmana kyvystään nähdä, kokea ja ymmärtää.

Taiteilijana Kalevi Korsu korosti laaja-alaisuutta, elämän laajaa kokemista. Sen avulla elämästä tulee kiinnostavampi, todempi ja sisältörikas, parhaimmillaan myös kanssaihmisille.